Dr Saša Tomović urolog, urološki hirurg

Dr Saša Tomović je stručni koordinator privatnog urološkog sistema Urologija Vuk. Stekao je prepoznatljivo mesto u regionalnim stručnim okvirima i među pacijentima koji se uspešno leče najmodernijim operativnim tehnikama i metodama.Dr Tomović, specijalista urolog, urološki hirurg, je član pionirske ekipe, koja je 2004.god. uvela laparoskopsku tehniku u modernu urološku praksu u našoj zemlji.

Tim, čiji je član, rutinski izvodi sve urološke operacije laparoskopski, a od 2014.godine razvijen je rutinski program laparoskopskiih operacija u uslovima privatnog zdravstvenog sektora.

Sarađuje sa najeminentnijim urolozima u regionu, kao i kolegama iz renomiranih evropskih uroloških centara u Sloveniji, Nemačkoj, Italiji. Izvodi program laparoskopskih operacija, endoskopske i endourološke procedure uz korišćenje i laserske tehnologije, u modernom tretmanu uroloških bolesti i problema.

Član je Udruženja urologa Srbije – UUS, aktivni član Evropske asocijacije urologa – EAU, Član Evropskog udruženja za seksualnu medicinu – ESSM, član Fondacije Sava Perović.